Üdvözlünk a kukackukac-on!!!

Dőlj hátra,helyezd magad kényelembe és böngéssz ingyenesen nálunk!

Lasagna bolognese

 

Hozzávalók:

 

1 csomag lasagne tésztalap

 

A raguhoz:

 

  • 50 dkg darált hús (marha+sertés)
  • 1 hagyma
  • 2-3 db sárgarépa
  • 1-2 db fehérrépa
  • fél zeller
  • 1 konzerv darabolt paradicsom (vagy 2-3 friss paradicsom)
  • 1 paradicsompüré (kicsi)
  • ketchup
  • olaj
  • bors
  • oregánó
  • rozmaring
  • ízlés szerint fokhagyma
  • reszelt parmezán sajt

 

A besamelhez:

 

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 7,5 dl tej
  • szerecsendió

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, és kis vizet öntve hozzá puhára pároljuk. Konzerv helyett használhatunk friss paradicsomot is, ennek kicsit több időre van szüksége, és célszerű meghámozni. Víz helyett pedig használhatunk húslevest is, így még gazdagabb lesz a lasagne. Ha megpuhultak a zöldségek összeturmixoljuk és félretesszük. A darált húst az apróra vágott, dinsztelt hagymával megpároljuk, majd ha megpuhult hozzáadjuk a zöldségeket, a paradicsompürét, a ketchupot, majd fűszerezzük. Összeforraljuk az egészet és már készen is vagyunk a raguval.

A besamel elkészítéséhez a vajat felolvasztjuk, majd kis adagokban, folyamatosan hozzáadjuk a lisztet és a tejet. Folyamatosan kevergetjük, nehogy csomós legyen. Állandó kevergetés mellett kis lángon addig főzzük, amíg  teljesen csomómentes, sűrű szósz keletkezik. Ízlés szerint fűszerezhetjük egy kis szerecsendióval.

Egy tűzálló edényt kikenünk vajjal, majd első rétegként megkenjük egy kis besamel mártással is. Következő rétegként ráfektetjük a nem megfőzött lasagne tésztalapokat, erre jöhet a bolognai ragu, majd végül sajtot reszelünk rá. Mindezt megismételjük 3-4-szer, vagy akár többször is. A felső tésztaréteget alaposan beterítjük a maradék besamellel. Vajdarabkákat teszünk a tetejére, és vastagon megszórjuk reszelt parmezán sajttal. Előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 45 percig sütjük, amíg a sajt ropogós nem lesz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ananászos   csirkahús

 

Hozzávalók:
-1 érett ananász

-20 dkg csirkemell filé

-1 teáskanál curry

-1 csokor korianderlevél

-2 evőkanál vaj

-1 evőkanál olívaolaj

-só

-darált bors

Elkészítése:
Éles késsel vágjuk le az ananász két végét, majd óvatosan hámozzuk meg.  Vágjuk hosszában cikkekre, a közepében található fás eret is metsszük ki, majd daraboljuk fel.

A csirkemell húst vágjuk ujjnyi csíkokra, tegyük egy kis tálba, csorgassuk meg olívaolajjal, majd daráljunk rá borsot.

Forrósítsuk fel a vajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a csirkecsíkokat, majd erős lángon, állandóan kevergetve pároljuk pár percig.

Ha a hús széle kezd pirosodni, vegyük le a tűzről és szedjük ki a húst egy tálkába. Tegyük a feldarabolt ananászt a serpenyőbe, majd ezt is erős lángon süssük át.

Ha szükséges, adjunk hozzá vajat. Ha az ananász kezd pirulni, szórjuk rá a currykeveréket, forrósítsuk vele össze, majd tegyük vissza a serpenyőbe a megsült húscsíkokat.

Szórjuk meg az összecsapkodott korianderlevéllel, és azonnal tálaljuk.

Körítésnek párolt rizst készítsünk hozzá.

ananaszoscsirkkep.jpg

 

Kukoricás, tonhalas saláta

 

Hozzávalók:

1 doboz tonhalkonzerv 
1 pohar szemezett fott kukorica 
1 hagyma aprora vagva 
3 kemeny tojas 
kapor (ez adja meg a kulonlegesen jo izt) 
2 ek majonez 
so,bors

Elkészítés:
a tonhalat villaval osszetorjuk es osszkeverjuk a tobbi hozzavaloval.

Tanácsok:
ezt palacsintaba is lehet tolteni.

Mézes csirke

 

 

Hozzávalók
csirkemell csíkokra vágva
A páchoz: őrölt fehérbors só, cukor, 1/2 tk. fehérbor, 1/2 tk.olaj A bundához: 1/2 csésze liszt 1/4 csésze keményítő csapott tk. sütőpor 1 felvert tojás 2 ek. olaj 2/3 csésze víz kevés só
A mézes mázhoz: 1/8 csésze méz 1/4 csésze cukor 1/8 csésze ketchup 1 ek. 20%osecet
csirkecsíkokat bepácoljuk, minimum néhány órára hűtőbe tesszük. Ha összeértek az ízek, a bundába mártott csirkedarabokat wokban bő olajban kisütjük. Utána a mézes mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat,(esetleg tehetünk bele apróra vágott csilit) és beleforgatjuk a kész húst. Megszórjuk szezámmaggal.

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 8
Tegnapi: 3
Heti: 22
Havi: 20
Össz.: 35 585

Látogatottság növelés
Oldal: kukac kantin
Üdvözlünk a kukackukac-on!!! - © 2008 - 2024 - kukackukac.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »