Üdvözlünk a kukackukac-on!!!

Dőlj hátra,helyezd magad kényelembe és böngéssz ingyenesen nálunk!

 

Omlós bonbon

Hozzávalók kb. 36 kockához:

-75 g zsíros krémsajt

-350 g porcukor

-1 csapott ek. Kakaópor

-1 ek. Olaj a tepsi kikenéséhez

-57 g csokoládé

-40 g vaj

-lapos,15 cm-es oldalú  négyzet

 alakú tortaforma

-sütőpapír

 

Elkészítés:

 

A krémsajtot tedd egy edénybe, majd szitáld

rá a porcukrot és a kakaóport.Alaposan keverd össze.

A tepsit kend ki olajjal a sütőpappirt tedd bele és

azt is olajozd meg.Olvaszd fel a csokoládét és a

vajat. Majd keverj hozzá egy teáskanálnyi krémsajtos

masszát.Ezután add hozzá a többi sajtos masszát.

Rakd a masszát egyenletesen a tortaformába.

Az egésszet tedd a hűtőbe vagy két órára.

Tompa késsel lazitsd fel a tésztát és borítsd

Ki egy lapos tányérra(húzd le róla a papírt).

A tömböt vágd apró kockákra, majd a tányérral

együt tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé

megkeményedjen.Jó étvágyat!!!Vigyoromlos1.jpg

 

 Házicsoki

 

 
Hozzávalók:
1/2 kg tejpor 
50 g kakaópor 
400 g cukor 
1,5 dl víz 
100 g vaj/margarin 
+ vaj/margarin a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:
Egy közepes méretű tepsit kikenünk vajjal. 
A tejport és a kakaót alaposan összekeverjük egy tálban, hogy ne maradjanak egyikből se pici csomók. 
Egy kisebb edénybe beletöltjük a vizet, hozzáadjuk a cukrot, és szirupot főzünk belőle. Mikor elolvadj a cukor, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, és addig kavargatjuk, míg ez is elolvad. 
Ezután apránként hozzáöntjük a szirupot a tejporos keverékhez, és szép simára keverjük. 
Beleöntjük a tepsibe. Kihűlés után 20 percre hűtőbe tesszük.

Tanács

Rakhatsz bele magokat, mazsolát, vagy akár kávét.

Jo étvágyatNevetés

 

Túró rudi

 

 

 

Hozzávalók:

      -30 dkg liszt

      -12 1/2 dkg margarin

      -1 tojássárgája

      -1/2 csomag sütőpor

      -1/2 kanál kakaó

      -1/2 kanál vaníliáscukor

      -7 dkg porcukor

      -1 kanál tejföl

      -2 kanál rum

Töltelék:

       -1/2 kg túró

       -5 dkg vaj

       -10 dkg porcukor

       -2 tojássárgája

       -1 dl tejföl

       -1 csomag vaníliáscukor

       -1/2 csomag mazsola(vagy dió,kakaó...)

       -5 dkg búzadara(gríz)

Máz:

      -5 dkg vaj

         -5 dkg cukor

         -1 ek. kakaó

         -1 ek. tej

Elkészítés:

 A lisztet a margarinnal elmorszoljuk, hozzáadjuk a többi összetevőt,és egy órára behűtjük,majd kizsírozott,lisztezett tepsibe rezseljük a tészta 2/3 részét(4 oldalú reszeő nagyobb lyukain).A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük és a tésztára simítjuk.A tetejére reszeljük a maradék tésztát.(Kisméretű tepsibe való mennyiség.)Közepes tűznél sütjük,ha kihűlt,a tetejét csokoládé mázzal vonjuk be:a cukrot,a kakaót és a tejet felfőzzük, a tűzről levéve belekeverjük a vajat.Jó étvágyat!!!Vigyor

turor.jpg

 

 

 

Szilvás lepény

 

 

Hozzávalok:

-40 dkg liszt

-2 dl tej

-7,5 dkg vaj

-7,5 dkg cukor

-2dkg élesztö

-csipet só

-1 tojás

.-tetejére 1kg szilva, kimagolva flezve

.-(fahéj)

 

Elkeszítés:

A hozávalkbol amejiknel nincs pötty, tésztátgyúrunk.

Kinyujtjuk, lisztezett tepsibe tesszük .30-40 percig

kelesztjük meleg hejen.Közben a szilvát ketté szed-

jük és kimagoljuk.A megkelt tészta tetejére tesszük,

a héjával felfelé.Sutés után fahéjal, cukoral szorjuk

le.Jó étvágyat!!!Vigyorlepeny1.jpg

 

Kiflifelfújt

Hozzávalók:


-8 db kifli

-10 dkg vaj 

-4 tojás

-2 vaníliás cukor 

-6 dl tej 

-10 dkg porcukor 

-15 dkg mazsola

Elkészítés:


A vajat, tojássárgáját, vaníliás cukrot, tejet, porcukrot megmelegítjük. A tojásfehérjéből habot verünk és a tojásos tejbe keverjük óvatosan. A kifliket felkarikázzuk, és egy sort rakunk belőle tepsibe. Merünk rá a tejből, majd megszórjuk mazsolával. Addig rétegezzük, amíg van a hozzávalókból. Nem árt rétegenként egy kicsit megnyomkodni tenyérrel, hogy jól "feligya" a tejet a kifli.

Tanácsok:

Jól hasznosítható a száraz iskolai kifli.

Nagyon finom hidegen-melegen. 

Adható hozzá még rum, mézeskalács fűszer, fahéj, citromhéj. 
Jó étvágyat kívánok!

kiflif.jpg

Kekszszalámi

 

 Hozzávalók:

    - 500 g keksz

    - 100 g vaj

    - 4 ek. cukor

    - 2 tojássárgája

    - 1 ek. kakaópor

    - 50 ml rum

  Elkészítés:

250 g kekszet megdarálunk és belerakjuk egy tálba.100 g vajat a         keksz mellé rakunk,majd belerakunk 4 ek. cukrot és 2 tojássárgáját. Ezután felverjük a tál tartalmát. Hozzáadunk 1 ek. kakaóport, 50 ml rumot és még 250 g kekszet. Fakanál segítségével finoman összekavarjuk. Szalámi rúd alakba állítjuk össze,majd betekerjük celofánnal.Hagyjuk állni egy napot.

 

 Tanácsok:

  Ha hűtőbe, vagy kamrába rakjuk elég hogyha pár órát hagyjuk állni.

  Több rudat is lehet formálni.

  Mikor kész van karikákra vágjuk (mintha szalámi lenne)

 

kekszszalami_2.jpg

 A legfinomabb alapmuffin

 

 

Hozzávalók

-12 dkg vaj/margarin olvasztott

-20 dkg cukor

-1 van cukor

-2 db tojás

-30 dkg liszt

-1 sütőpor

-1 dl tej

Keverd össze külön tálban a nedves és külön a száraz hozzávalókat, majd vegyítsd a kettőt. Aki szeretné a csokit jobban megolvasztani, az az olvasztott margarinhoz keverje hozzá. Ínyencek kísérletezhetnek különféle aromákkal is; fahéjjal, vagy kapucsínóval is mennyei

 

 

 A legfinomabb alapmuffin-        Csokisváltozatban

 

 

Hozzávalók

-12 dkg vaj/margarin olvasztott (kevesebb margarin esetén kiegészíthetjük olaj és víz keverékével - lásd az elkészítési leírásban)

-20 dkg cukor

-1 van cukor

-2 db tojás

-25 dkg liszt

-5 dkg kakaópor

-1 sütőpor

-1 dl tej

 

. A "Legfinomabb Alapmuffin" recept , annyiban külöbözik, hogy 5dkg kakaóport tettem hozzá, s ugyanennyivel kevesebb lisztet használtam. Margarinom csak 8dkg volt, egy régebbi receptem alapján kiegészítettem a keveréket 1 dl étolaj + víz keverékkel, ettől könnyebben kanalazható a tészta és puhább lesz a végeredmény. Ízlés szerint csokoládé darabkákat is törhetünk bele. 3 adag mini-muffin lett belőle. KacsintásVigyor

 

Tanács

Rakhac a közepébe lekvárt.

 

Háztető
Hozzávalok
-12,5 dkg cukor
-2,5 zsír
-30 dkg liszt
-1,5 el. méz
-2 ek. tej
-1 tojás
-fél tejáskanál szoda por
Elkészítés
Keverd össze , majd ha késsz van válaszd kétrészre.
Az eggyik részét kakaózd be(rakhac ebbe még egy kis tejet mert a kakaó nagyon megkeményiti).A másikfelét nyujtsd ki , és tedd be sülni.
A kakaós részét válaszd 6-részre és csináj hurkákat balölle.Azt is sütsd meg......ssssss....ha megsült a nagy lap(amelyik nem csokis) mérd meg hosszában  és  oszd három ugyanakkora részre(és  vágd fel ).
A krém:1-vaniliáspuding port 3,5 dl tejel sürűre fozünk, maj lehűtjük.12,5 dk margarint kikavarunk 12,5 porcukorral.A vajaskrémhez lassan hozzákeverjük a pudingot.
A további lépés kissé bonyolultab!KacsintásAlulra tegyél egy vékony lapot(amit legutobb felvágtál), kennyél rá krémet ,és hejez rá 3-rudat(csokis)azt kend meg ujra krémmel, es tegyél erre még két rudat és kend be majd az utolso rudat is tedd fel.Simitsd el(ill.kend be krémmel) a szelét és rakd rá a másik két lapot.
Glazúr:7,5dkporcukor, 1ek kakaó, 1ek olaj,és kevés, de tényleg kevés lobogo víz.A porcukrot, kakaót és azolajatkeverd ossze, és ha késsz, akkor kanalanként rakd bele a vizet, hogy folyékony krém legyen belölle.
A glazurt rakd a sütire, és hagyd 1-napot puhulni.Jo étvágyat!!!Nevetés(holnapra)

haztetosuti.jpg

A mi kavart mézesünk

Hozzávalok:

 

  • 5 evőkanál olvasztott méz
  • 3 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • jó3 késhegynyi fahéj
  • 10 szem tört szegfűbors
  • darált dió
  • izlésszerint gyömbérpor

Elkészítés:

Mindent kivéve a diót beleraksz egy tálba, és összekavarod. Ha nem elég folyékony egy ici pici tejet rakj bele. Rakd a masszát egy tepsibe és szord meg a tetejét a dióval.

 

Farsangi fánk

 

Hozzávalók:

 

  • tej izlés szerint
  • 2 tojás
  • 70 dkg liszt
  • 4 kanál cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 1 kupica só
  • 8 dkg vaj/margarin
  • olaj a sütéshez

 

Elkészítés:

A hozzávalókból holyagos tésztát  dagasztunk. Haggyuk 30-40 percet dagadni. Utánna kinyujtjuk és karikákat szaggatunk belőle, majd hagyjuk öket megkelni.                                                                               Egy tepsibe jó sok olajat rakunk , felforrosítjuk és megsütjük benne a karikák mind két felét.

Tanács: 

  1. Lehet bele rakni csokit. Azt úgy csináljuk, hogy 2 db. tészta karika közé csokit rakunk (az eggyikre rakunk csokit, csokikrémet a másik felét rárakjuk és a szélüket kicsit összenyomjuk).
  2. Mikor megsült a tetejére lehet reszelni csokit.
  3. Lehet porcukrot is rakni rá.
  4. Mikor megsül ketté lehet vágni és lekvárt,fagyit,csokit vagy talán mézet is rakni bele.
  5. Csoki mázat is lehet rá rakni.
  6. Kokuszt is lehet rá rakni.

fank.jpg

Porcukros

fankcsokis.jpg

Csokimázas

Barackos,csokis,olivaolajas kavart

Hozzávalók:

30 dkg cukor

3 tojás

1,5 dl olivaolaj (ha nincs, jó lesz a rendes olaj is)

1sutőpor

1 van. cuk

3 dl tej

4 dkg kakaó

barack

Elkészítés:

A cukr. ot összeturmixoljuk a tojással,majd hozzáadjuk az olajat is, majd belerakjuk a többi haozzávalót is, és összeturmixoljuk. Végül belerakjuk a csíkokra vágott barackot, de ezt csak fakanállal keverjük bele a "tésztába". Belerekjuk az olajazott,lisztezett tepsibe, majd így a lerbe. Sütjük úgy 28,30 vagy 34 percet, és...kész!

Jó étvágyat!Kacsintás

 

Áfonyás, répás torta

 

Hozzávalók:

Tészta:

30 dkg cukor

20 dkg liszt

1   csomag sütőpor

1/2 kávéskanál szódabikarbóna

15 dkg darált dió

fahéj

4 tojás

1,5 dl olaj

25 dkg répa

Töltelék:

tejszinhabpor+ tej

áfonya

Elkészítés:

Külön össze kell keverni a száraz hozzávalókat, a tojássárgáját az olajjal és a cukorral, majd mindent az egésszet össze kavarjuk a reszelt murokkal és a felvert tojásfehérjét. Rakja be sülni.

Miután megsült a tészta, vágja két lapra. Készítsen tejszinhabot, és kennye meg vele az alsó lapot, majd rakja rá az áfonya felét. Ezután tegye fel az alsó lapra a felsőt, és az egésszet kenje be a tejszínhabbal, úgy, hogy sehol se lehessen látni a tésztát. A maradék áfonyával díszítse a torta tetejét. Jó étvágyat!Király

 

Beküldte: Ács Erzsi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 3
Heti: 17
Havi: 47
Össz.: 36 067

Látogatottság növelés
Oldal: kukac nyalánkságok
Üdvözlünk a kukackukac-on!!! - © 2008 - 2024 - kukackukac.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »